Подписаха договора за доставка на медицинските хеликоптери

Цената на хеликоптерите е 113 438 000 без ДДС

Подписаха договора за доставка на медицинските хеликоптери
Подписаха договора за доставка на медицинските хеликоптери Източник: МЗ

Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев и Андреа Мертето от фирмата доставчик на хеликоптери за спешна помощ по въздух - Leonardo S.p.A, размениха протоколите по подписания договор и свързаната с него документация за доставка на въздушните линейки. Договорът е подписан на 27 март, каза Меджидиев.

 

Здравният министър благодари на представителите на "Leonardo S.p.A", че са се съгласили да намалят първоначално предложената от тях цена за хеликоптерите, както и за положените усилия за поетия ангажимент първият хеликоптер да пристигне в България на 15 декември 2023 г.

 

"Започва процедура по изграждане на хангари за хеликоптерите”, допълни министърът и покани експертите от "Leonardo S.p.A" да споделят идеи за изграждане на хангарите в България по подобие на тези в Италия.

 

Доставките на другите хеликоптери в България се предвижда да бъдат поетапно до 2026 г., като през следващата година се очакват още два хеликоптера, през 2025 г. – следващите два, а през 2026 г. – последният, шести хеликоптер. Цената на хеликоптерите е 113 438 000 без ДДС.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени