Проф. Ангелов: В ГЕРБ можем да вземаме много трудни решения и пак да изведем България от кризата

Зеленият сертификат е дискриминационно отношение към 75 % българи

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов Източник: NOVA

Днес в ефира на "Здравей, България" по NOV се проведе предизборен дебат на тема "държавата срещу пандемията". 


На въпрос защо българите трябва да изберат ГЕРБ, представителят на коалиция ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов отговори:
"Защото през годините сме доказали, че можем да вземаме много трудни решения, можем да носим отговорност за тези решения и можем ясно и точно да изведем България на правилния път, за да я преведем през кризите, които я очакват".

 

Той добави, че в момента над страната тегне много голяма криза - политическата. "Предстои да видим дали ще има конституционна криза - на 27 октомври предстои да разберем дали българският президент е наруушил конституцията. Енергийната криза е изключително сериозен проблем за българските граждани и те много скоро ще го усетят", коментира бившият здравен министър. 

 

"Ковид кризата е четвъртата криза, която може да отключи и социална такава. ГЕРБ знае кои са правилните решения и ние пак ще се справим", заяви проф. Ангелов. 

 

Той възмутено коментира, че служебното правителство е изпуснало златните летни месеци, през които можеше да постигне ваксинационно покритие от 70 % - такова каквото беше изискването на Европейската комисия. "В момента да говорим какви трябва да са мерките сега, е изключително закъсняло и ситуацията е изпусната", добави бившият здравен министър. 

 

"При 20 процента ваксинирани българи, 20 и няколко процента, въвеждането на зелен сертификат определено има дискриминационно отношение към останалите 75 %. Няма как да изискваш от голяма група български лекари медицински сестри и санитари зелен сертификат, за да работят от утре в болницата", заяви още проф. Ангелов.

 

Забележете, тези които нямат такъв, нямат право да ходят на работа в социалните домове, в комплекс от онкологични центрове, диализните центрове. Кой ще лекува българсводачът на листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново и Варна проф. Костадин Ангелов.

 

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени