Проф. Асен Балтов: Румен Радев демонстрира обидно, неблагодарно и манипулативно поведение

Радев, Кацаров и компания не забравяйте, че здравеопазването е въпрос на национална сигурност, пише бившият директор на "Пирогов"

Проф. Асен Балтов
Проф. Асен Балтов Източник: УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"

От профила във фейсбук на кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС

 

Обидно, неблагодарно и манипулативно поведение на Румен Радев.
"Предишните управляващи насадиха трайно недоверие срещу ваксините", каза той. 
Като член на закритите НОЩ и Национален ваксинационен щаб не мога да замълча пред тази лъжа! 
Без обществото да знае какво ни е коствало, успяхме да набавим необходимите ваксини в първия възможен момент. Преди това обстойно и експертно обяснявахме за създаването им, за производството, за разпространението и за ефекта от тях. Успяхме да организираме експресна имунизация на най-уязвимите групи, при първа възможност отворихме "зелени" коридори за всички. Няма да продължавам да изреждам. Ще кажа само, че щом Румен Радев си позволи да използва предизборния си лозунг от залата на президентството, целта на това неделно рандеву не е въвеждане на ефективни мерки, а симулация на закъсняла ангажираност! 
Само сме критикували, не сме предлагали алтернативи казва още президентът в активна кампания. Лъжа! От месеци предупреждаваме за опасността, пишем статуси, обясняваме по различни медии. Защо днес не потърсихте експертно обединение, защо не събрахте бивши, настоящи и бъдещи в името на живота и здравето на българите?
Радев, Кацаров и компания не забравяйте, че здравеопазването е въпрос на национална сигурност.

 

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени