Проф. Балтов е приет в интензивното отделение на кардиологията в "Пирогов"

Според лекуващите го медици причината е силен продължителен стрес

Проф. Асен Балтов
Проф. Асен Балтов Източник: УМБАЛСМ "Пирогов"
Бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов е приет снощи в болницата с хипертонична криза. Кръвното му налягане е било 220/100 и не се е повлиявало от медикаменти. Той се намира в интензивното отделение на Клиниката по кардиология. Проф. Балтов е започнал да вдига кръвно в последните дни. Според лекуващите го медици причината е силен продължителен стрес. Проф. Балтов остава в интензивното отделение на кардиологията в "Пирогов" и днес.  От болницата уточниха, че подробности за състоянието му ще има по-късно през деня.
 
Във вторник бе последният работен ден на Балтов като директор на болницата. Още преди изборите обаче в "Пирогов" започнаха проверки и обвинения за злоупотреби в лечебното заведение. Преди дни ръководството на спешната болница беше сменено от здравния министър Стойчо Кацаров без дори да бъде уведомен проф. Балтов. От седмица медиците от "Пирогов" протестират в защита на професора. "Горд съм, че постигнахме толкова много за толкова кратко", написа той в обръщение, в което благодари на екипа на "Пирогов".
 
Вчера обаче на среща между здравния министър и представители на протестиращите бе постигнато споразумение. И двете страни поднесоха извинения за разменените остри реплики и тона им.

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени