Проф. Костадин Ангелов: Имала ли си е фарма-мафията в България министър?

Асена Сербезова е отговорна за недостига на важни лекарства у нас. Това каза министърът на здравеопазването в телевизионно интервю

Костадин Ангелов, ГЕРБ
Костадин Ангелов, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Имала ли си е фарма-мафията в България министър?", пита във фейсбук профила си председателят на комисията по здравеопазване към парламента проф. Костадин Ангелов.

 

Ето какво написа той в социалната мрежа:

Лекарства при фарма-мафията или при нуждаещите се пациенти. Асена Сербезова е отговорна за недостига на важни лекарства у нас. Това каза министърът на здравеопазването в телевизионно интервю. Какво е накарало Христо Хинков да мълчи досега, не знам и мога само да гадая.
Но, както се казва в поговорката "по-добре късно, отколкото никога".
Няма да допусна вече хора да остават без лекарства, докато някой търгува с медикаментите им на техен гръб! Призовавам съдебната власт да се намеси бързо и категорично, след като ДАНС и министъра реагираха! Имала ли си е фарма-мафията в България министър?".

 

Като председател на здравната комисия проф. Ангелов вече сезира ДАНС и МВР да извършат проверка за изнесени лекарства. Повод е хроничната липса на медикаменти на българския пазар. Наред със смущенията в доставките на някои продукти, институциите имат данни и че износът на лекарства е една от причините за недостига. Заради това бяха инициирани промени, които да гарантират задоволяването първо на вътрешните потребности.

 

Преди седмици Ангелов изнесе данни от справка от ДАНС, според която 3 дружества са извършвали износ на медикаменти в нарушение. А нормативната уредба е разработена целенасочено, в интерес на търговците, цитира той получена от него справка от ДАНС въз основа на анализ за причините за недостиг на лекарства в страната. 

 

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени