Проф. Костадин Ангелов: Много е трудно, но ще се справим

Стана ясно, че новите ограничителни мерки в Бургас са съгласувани с главния държавен инспектор доц. Ангел Кунчев

Здравният министър проф. Костадин Ангелов
Здравният министър проф. Костадин Ангелов Източник: БНР

Строг контрол за спазване на новите мерки в Бургас ще има от тази вечер. Ограниченията, включващи вечерен час за деца до 18 г. без придружител и носене на маски на открито, се въвеждат след 18 ч. днес. Това потвърди здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов. Той отиде в Бургас, за да се запознае с данните за разпространението на коронавируса. На срещата с представителите на РЗИ и общината беше и кметът Димитър Николов.

 

Стана ясно, че новите ограничителни мерки са съгласувани с главния държавен инспектор доц. Ангел Кунчев. От тази вечер ще бъдат извършвани и проверки от полицията, РЗИ и общината. Въпреки влошената обстановка в Бургас, министър Ангелов успокои, че болниците ще бъдат подсигурени. По-малките лечебни заведения ще получат помощ от специалистите и от частните болници.

 

"Бургас ще се справи. Към настоящия проблем Бургас е мястото, където имаме достатъчно висока заболеваемост, за да можем да си позволим това (новите ограничения, бел. ред.), коментира пред медиите Ангелов, отговаряйки на въпрос за евентуално прилагане на тези мерки и в други области от страната. "Благодарности на всички хора, които спазват мерките и вярват на институциите. Много е трудно, но ще се справим. Няма да прибързам в нито едно от изказванията. Защо го правим? Защото за последните, може би седмица, наблюдаваме събирането на децата на групи. Това е един от начините за ограничаване на заразата", заяви още той. Ден за ден, по думите на Ангелов, се следят данните за COVID-19.

 

Източник: Novini.bg

Още от "Здравеопазване"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени