Проф. Костадин Ангелов: Случаят с теста на Никола Минчев прилича на сериала "Дързост и красота"

Подозирам това, че той е имал симптоми преди Консултативния съвет, сподели бившият здравен министър

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов Източник: NOVA

Няма какво да се успокоявам за теста на председателя на НС Никола Минчев. Това започна да прилича на сериала "Дързост и красота". Появиха се няколко серии. Поведението му е безотговорно. Това заяви в предаването "Събуди се" по NOVA проф. Костадин Ангелов, бившя здравен министър и депутат от ГЕРБ-СДС.

И продължи с коментара за скандалния случай с тестването на председателя на НС.

 

"В първия епизод се каза, че е положителен, във втория се появи втора страница от неговия тест, която породи въпроси. После се появи първа страница от теста му. Последва едно прессъобщение на НС, което отново събуди много въпроси, като коя е тази денонощна лаборатория в болница "Лозенец". Тя не е денонощна, лабораторията работи по заявка. Този тест е планов. В едно от прессъобщенията се появи и "лекуващ лекар". Той какво е лекувал? Това означава ли, че председателят на НС е имал симптоми, че се е следял и че вечерта лекарят го е посетил за планов тест?", попита Ангелов.

 

"Поведението му е безотговорно, ако това е така и ако е вярно, че е подсмърчал и е пиел чай по време на КСНС", каза Ангелов. "Подозирам това, че той е имал симптоми преди Консултативния съвет и е отишъл, за да не се проведе срещата със Северна Македония, която бе анонсирана от премиера", каза още бившият здравен министър.

 

"Това, което се случва в парламента, е безотговорно. Натъпкани сме като сардели, не се спазват никакви правила, депутати не носят маски. Имаме много по-голяма зала, където има вентилация, по-голямо разстояние един от друг между депутатите, рискът там е много по-малък", добави той.

Още от "Здравеопазване"

Проф. Ангелов: Господин Петков или просто Киро, престанете с художествено-творческа самодейност с КОВИД-а!

Системата има нужда от реално управление! Тя трябва да се вземе на ръчна! Иначе ще погребем много хора, предупреждава бившият здравен министър

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени