Проф. Тодор Кантарджиев: Много се плаша, когато Кацаров казва, че няма да прави нещо, защото обикновено го прави след това

Няма основания за притеснения сред хората относно изборите в неделя що се касае до здравния аспект, добави той

Тодор Кантарджиев
Тодор Кантарджиев Източник: МС

В момента 113 000 души са активно болни от COVID-19, това никога не е било. Това, което се хвали министерството, точно обратно казват директорите на болниците. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев.

 

"Няма основания за притеснения сред хората относно изборите в неделя що се касае до здравния аспект", добави той.

 

"Рискът е дори по-малък от това да отидем в супермаркета например. Важното е да имаме по-високо качество маски и да спазваме отстояние. Очаква се и хубаво време в неделя - така че да се проветрява, това е много важно, особено където има по-голямо струпване на хора", каза той.

 

Кантарджиев не спести критики относно управлението на здравната криза от страна на министър Стойчо Кацаров. "Много се плаша, когато Кацаров казва, че няма да прави нещо, защото обикновено го прави след това. Сега казва, че няма да има локдаун. Не знам дали знае, че локдаун тук никога е нямало", каза Кантарджиев.

 

И даде прогноза за развитието на пандемията у нас - въпреки спада на новите случаи, броят на починалите още известно време ще расте.

 

"Не се лекувайте с антибиотици при вирусни инфекции, призова професорът. Той бе категоричен, че антибиотици се взимат само при бактериални инфекции. Такива, които не са широкоспектърни и да убиват всички бактерии, а само конкретната проблемна такава", посъветва проф. Кантарджиев. 

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени