Проф. Тодор Кантарджиев разкри коя зимнина подсилва имунитета

Той коментира и грипа

Проф. Тодор Кантарджиев
Проф. Тодор Кантарджиев Източник: Скрийншот видео кадър

Оказва се, че домашно приготвената зимнина подсилва имунитета. В студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев обясни, че векове наред киселото зеле е бил единственият източник на витамин С за българите.

 

"В луканките, саламуреното сирене и киселото мляко се съдържат лактобацили, които са много полезни за човешкия организъм. Киселото зеле и туршиите ферментират благодарение на дрождите. Те са толкова полезни, че много фирми на Запад от години предлагат клетъчните им стени като имуностимулатор", разкри професорът. Той обаче подчерта, че организмът ни има нужда от почивка и от витамините, и от антиоксидантите.

 

Проф. Кантарджиев коментира и настъпващия грип у нас. "Все още не сме достигнали нивата на заболеваемост от миналата година по това време. Пик се очаква в края на януари и началото на февруари, отбеляза бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Още от "Здравеопазване"

Четири трансплантации бяха извършени след донорска ситуация в УМБАЛ "Света Марина" ЕАД - гр. Варна

Екипаж от състава на военновъздушните сили на Българската армия със самолет "Спартан" изпълни успешно задача по осигуряване на въздушен транспорт на медицински екип и донора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени