Путин съобщи, че няколко десетки души от обкръжението му са болни от COVID-19

Той бе принуден в последния момент да отмени визитата си в Душанбе

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Kremlin.ru

Президентът на Русия Владимир Путин, принуден да се самоизолира заради случаи на коронавирус сред контактували с него лица, заяви, че в обкръжението му има "няколко десетки" болни от COVID-19, предаде ТАСС.

 

"Знаете, че за жалост бях принуден в последния момент да отменя визитата си в Душанбе. Много съжалявам, но причината е, че в най-близкото ми обкръжение, както знаете, са открити случаи на заболяване от коронавирус", каза днес, 16 септември, руският президент, говорил чрез видеовръзка на срещата на върха на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС), започнала в столицата на Таджикистан.

"Това са не един, не двама, а няколко десетки души", отбеляза Путин. Той се извини, че не може да присъства лично на срещата, и уточни, че ще остане в самоизолация "няколко дни".

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Калин Стоянов: Лицето Тенчо Тенев е бил редовен гост на вечеринките на Рашков. Там е получавал инструкции срещу мен

Питам се, дали ако се бях поддал на натиск и го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, както настояваха други високопоставени хора, сега щеше ли толкова откровено да внушава неистини по мой адрес, заявява вътрешният министър

Последни новини

Най-четени