Ремонтират пулмологията на болницата в Монтана

Средствата ще бъдат отпуснати от здравното министерство по програмата за справяне с пандемията

МБАЛ Д-р Стамен Илиев АД
МБАЛ Д-р Стамен Илиев АД
Цялостно преустройство на отделението по пулмология, подмяна на кислородната инсталация в централната реанимация и доставка на нова апаратура е планирало ръководството на болницата в Монтана за тази година. Средствата ще бъдат отпуснати от здравното министерство по програмата за справяне с пандемията, съобщи директорът д-р Тодоров, пише BulNews.bg.
 
"Здравното министерство подкрепя инвестиционните намерения на МБАЛ-Монтана. Сключен е договор и доставка на асансьор в централен корпус, както и за ремонт на бани, тоалетни и вертикални щрангове в него, на стойност 280 000 лева. В инвестиционния план за настоящата година са залегнали доставката на нов дигитален графичен рентгенов апарат, нов ехограф и компютърни станции за цялото лечебно заведение", подчерта д-р Тодоров.
 
На 18 февруари ще се проведе извънредно събрание на акционерите на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" АД - Монтана, на което се предвижда да има промяна в състава на управителния съвет, като на мястото на досегашния представител на държавата Милена Недялкова, ще встъпи като независим член, избран след конкурс, пулмологът от Александровска болница д-р Цанко Мондешки.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени