С над 5% пада средната заплата в здравеопазването и социалната работа през третото тримесечие

Най-голямо увеличение се наблюдава при селското стопанство и дейности, свързани с култура, спорт и развлечение

Спад на работната заплата в здравеопазването и социалната работа
Спад на работната заплата в здравеопазването и социалната работа Източник: Zonanews
С повече от пет процента е спаднала средната работна заплата в сектор "Хуманно здравеопазване и социална работа" през третото спрямо второто тримесечие на годината, въпреки тежката ситуация с COVID падемията. Това сочат данните на Националния статистически институт.
 
Като цяло за периода от юли до септември има минимално намаление в общия показател за всички дейности - с 0,3 на сто, като средната стойност е 1 520 лева месечно.
 
Най-голямо увеличение има при селското стопанство и дейностите, свързани с култура, спорт и развлечения, сочат още данните на националната статистика. 

Още от "Здравеопазване"

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Докладът на АДФИ за "Пирогов" не е получен в здравното министерство

По-рано днес от "Пирогов" обявиха, че проверката на АДФИ е приключила и в доклада за дейността на болницата не се посочват данни за извършени престъпления, злоупотреби, корупционни практики или нанасяне на щети за лечебното заведение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени