Съдът се произнесе за директора на "Пирогов"

Какво следва

УМБАЛСМ "Пирогов"
УМБАЛСМ "Пирогов" Източник: Zonanews

Софийският градски съд върна исковата молба, с която директорът на спешната болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров обжалва решението на здравното министерство за освобождаването му от поста. Определението на съда е от края на миналата седмица и подлежи на обжалване. Д-р Димитров обясни, че документът не му е връчен и тепърва ще решава дали да го обжалва. 

 

Според мотивите на съда, тъй като д-р Валентин Димитров не е акционер в дружеството Университетска болница за активно лечение и спешна медицина "Пирогов", не е допустимо да иска отмяна на решенията на едноличния собственик - Министерството на здравеопазването, и на Съвета на директорите, с които той следва да бъде освободен от поста и от директорския съвет.

 

Тези действия бяха предприети от министър Христо Хинков в края на ноември заради одит, показващ лошо управление на болницата, припомня БНР. Тогава д-р Димитров внесе жалба срещу решенията и продължи да заема поста. Сегашното определение на съда, че жалбата му е недопустима, може да бъде обжалвано в 7-дневен срок от връчването му.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени