Съдът спря вписването на новия шеф на "Пирогов" д-р Константин Димов

Здравното министерство има 7 дни да обжалва решението за д-р Константин Димов

УМБАЛСМ "Н.Пирогов"
УМБАЛСМ "Н.Пирогов" Източник: Zonanews

Софийският градски съд е спрял вписването на новия шеф на "Пирогов" д-р Константин Димов заради жалба на досегашния директор на Спешната болница д-р Валентин Димитров. От днес започва да тече 7-дневният срок, в който Министерството на здравеопазването може да обжалва решението на СГС.

 

Директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД д-р Валентин Димитров бе освободен като член на Съвета на директорите заради констатирани нарушения в доклад от проверка на Звено "Вътрешен одит" към Министерството на здравеопазването, който е с обем от 134 страници.

 

По време на проверката са установени нарушения, включително и на Закона за обществените поръчки. Съставеният одитен доклад, съдържащ резултатите от извършения одитен ангажимент на "Пирогов" е представен на Софийска градска прокуратура и на министъра на финансите, с молба за възлагане на финансова инспекция от Агенцията за държавна финансова инспекция. Във връзка с това е образувана прокурорска преписка.

 

Друг мотив за взетото решение е и създаденото обществено напрежение след провеждането на конкурси за началници на клиники.

 

За изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД е назначен д-р Константин Димов, който ще заема поста до провеждането на конкурс.

Още от "Здравеопазване"

Вълна от фалшиви имейли от името на НЗОК

Институцията предупреждава, че не изпраща по електронна поща на граждани или договорни партньори файлове, касаещи техния здравноосигурителен статус, информация за дължими суми и друга персонална информация

Прочетете повече прочетете повече

България приема пострадали от удара на болницата в Киев деца за рехабилитация

Ние вече организираме посрещането на 50 деца и техните придружители, засегнати от войната, да гостуват в базите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД, заяви министър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Доц. д-р Ася Консулова: Нито едно здравно заведение в България не разполага с ресурса да покрие изискванията за ефективн

По данни на Глобалната ракова обсерватория България регистрира 33 812 нови случая на онкологични заболявания и близо 19 хиляди смъртни случая за 2022 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени