Само д-р Валентин Димитров продължава в конкурса за директор на „Пирогов“

Така на практика болницата остава със сегашния си ръководител

УМБАЛСМ "Пирогов"
УМБАЛСМ "Пирогов" Източник: Zonanews

Сегашният директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров е единственият кандидат, допуснат до финалния етап на конкурса за нов ръководител на университетската спешна болница. Това става ясно от информация, публикувана на сайта на Министерството на здравеопазването.

 

Другият кандидат - ортопедът д-р Атанас Андреев, не продължава в последния етап на процедурата. Конкурсът беше обявен на 22 април, когато изтече мандатът на д-р Димитров.

 

Няколко дни по-рано служебният здравен министър Галя Кондева отмени заповедта за освобождаване на директора на "Пирогов", издадена в края на миналата година от тогавашния министър Христо Хинков.

Мандатът за управление на спешната болница е за срок от 3 години.

Още от "Здравеопазване"

България приема пострадали от удара на болницата в Киев деца за рехабилитация

Ние вече организираме посрещането на 50 деца и техните придружители, засегнати от войната, да гостуват в базите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД, заяви министър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Доц. д-р Ася Консулова: Нито едно здравно заведение в България не разполага с ресурса да покрие изискванията за ефективн

По данни на Глобалната ракова обсерватория България регистрира 33 812 нови случая на онкологични заболявания и близо 19 хиляди смъртни случая за 2022 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени