Северен Централен район е на прага на локдаун

По новия План за справяне с пандемията при над 80% заетост на интензивните легла ще се преминава към локдаун

Карта Ковид
Карта Ковид Източник: Сайт на МС

Северен Централен район е на прага да влезе в Етап 4 по заетост на интензивните легла. Това става ясно от картата за 17 януари, която публикува на сайта си Министерският съвет. По новия План за справяне с пандемията при над 80% заетост на интензивните легла ще се преминава към локдаун.

 

Етап 4 - при 80% заетост на интензивните легла. Тогава ще работят само магазините за хранителни стоки, дрогериите, аптеките, оптиките, зоомагазините, банките, пощите и куриерските фирми, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори.

 

Училищата ще преминат към обучение от разстояние в електронна среда. Детските градини ще останат отворени. Южен Централен регион се очаква да влезе в Етап 2 след пет дни, а Североизточен, Северозападен и Югоизточен регион са на прага на Етап 1.

Още от "Здравеопазване"

Премиерът Главчев възложи на ДАНС проверка и даде на прокуратурата казуса с болницата "Мама и Аз"

В сигнала до прокуратурата Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени