Шефът на "Пирогов": Нарастват тежките случаи на COVID-19

Хората започнаха да ни търсят все по-късно, посочи проф. Поромански

Проф. Иван Поромански
Проф. Иван Поромански Източник: NOVA

"Има нарастване на случаите с COVID, за съжаление, нарастват повече тежките случаи. Като че ли хората се умориха от този вирус и започнаха да ни търсят все по-късно. COVID отделението е разкрито, в него има около 100 души, като 10 са в реанимация. Имаме готовност да разкрием още легла", обясни  директорът на "Пирогов" професор Иван Поромански в ефира на "Събуди се" по NOVA. 

 

В лечебното заведение все още има свободни легла. От "Пирогов" имат възможност да разкрият още 250 легла. Персоналът обаче не достига. Проф. Поромански потвърди, че от болницата правят всичко възможно да сформират екипи. "При пациентите, които приемаме с COVID-19, имаме понижение на възрастта. Средната възраст е някъде около 58 години. Най-младият пациент е 18-годишен. В момента нямаме пациенти деца в интензивен сектор", посочи той.

 

Проф. Поромански добави, че голяма част от персонала на болницата са или ваксинирани, или са преболедували коронавируса. 

Още от "Здравеопазване"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени