Спешните медици също излизат на протест, Кацаров ги излъгал за ръста на заплатите

Съобщават от синдикат "Здравеопазване" към Национален синдикат "Защита"

Протест на медицински специалисти
Протест на медицински специалисти

Работещите в центровете за Спешна помощ организират национален протест. Те ще се съберат на 20 октомври 2021г. от 12.00 часа пред Министерството на здравеопазването, съобщават от синдикат " Здравеопазване" към Национален синдикат "Защита".

 

Очаква се да присъстват лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари от цялата страна и COVID отделенията в болниците. 

 

Протестираме, защото смятаме, че министърът на здравеопазването ни излъга, че ще увеличи основните заплати на работещите в спешните центрове.

 

Издадената от него неясна заповед за изплащане на допълнителни възнаграждения за работа в условията на пандемия, води до несправедливо и субективно разпределение на допълнителните възнаграждения и дори лишаване на работещите от тях, което създава масово недоволство и напрежение в отделните спешни центрове и COVID отделенията в болниците, обясняват синдикалистите.

Още от "Здравеопазване"

Вълна от фалшиви имейли от името на НЗОК

Институцията предупреждава, че не изпраща по електронна поща на граждани или договорни партньори файлове, касаещи техния здравноосигурителен статус, информация за дължими суми и друга персонална информация

Прочетете повече прочетете повече

България приема пострадали от удара на болницата в Киев деца за рехабилитация

Ние вече организираме посрещането на 50 деца и техните придружители, засегнати от войната, да гостуват в базите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД, заяви министър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Доц. д-р Ася Консулова: Нито едно здравно заведение в България не разполага с ресурса да покрие изискванията за ефективн

По данни на Глобалната ракова обсерватория България регистрира 33 812 нови случая на онкологични заболявания и близо 19 хиляди смъртни случая за 2022 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени