Спешните медици също излизат на протест, Кацаров ги излъгал за ръста на заплатите

Съобщават от синдикат "Здравеопазване" към Национален синдикат "Защита"

Протест на медицински специалисти
Протест на медицински специалисти

Работещите в центровете за Спешна помощ организират национален протест. Те ще се съберат на 20 октомври 2021г. от 12.00 часа пред Министерството на здравеопазването, съобщават от синдикат " Здравеопазване" към Национален синдикат "Защита".

 

Очаква се да присъстват лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари от цялата страна и COVID отделенията в болниците. 

 

Протестираме, защото смятаме, че министърът на здравеопазването ни излъга, че ще увеличи основните заплати на работещите в спешните центрове.

 

Издадената от него неясна заповед за изплащане на допълнителни възнаграждения за работа в условията на пандемия, води до несправедливо и субективно разпределение на допълнителните възнаграждения и дори лишаване на работещите от тях, което създава масово недоволство и напрежение в отделните спешни центрове и COVID отделенията в болниците, обясняват синдикалистите.

Още от "Здравеопазване"

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Докладът на АДФИ за "Пирогов" не е получен в здравното министерство

По-рано днес от "Пирогов" обявиха, че проверката на АДФИ е приключила и в доклада за дейността на болницата не се посочват данни за извършени престъпления, злоупотреби, корупционни практики или нанасяне на щети за лечебното заведение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени