Спират плановите операции в "Александровска" и "Пирогов"

Днес сутринта Стойчо Кацаров увери, че увеличените легла заради вълната от коронавирус няма да спрат плановата дейност на болниците

УМБАЛ "Александровска"
УМБАЛ "Александровска" Източник: УМБАЛ "Александровска"
Александровска болница спира плановия прием и плановите операции. Това става със заповед на изпълнителния директор д-р Атанасов, която влиза в сила от 00.00ч. на 21.10.21г., утре. Пациенти, които се нуждаят от спешно или неотложно болнично лечение, няма да бъдат връщани, уверяват от болницата. Пациенти за планови операции обаче ще бъдат записвани в листа на чакащи.
 
Също така болницата увеличава леглата за ковид пациенти от 120 на 240, като от тях 35 са предвидени за интензивно лечение. Преструктурирането става след нареждане на регионалната здравна инспекция, с което се налага реорганизация на клиниките и пренасочване на екипите към ковид структурите. В заповедта не се дава краен срок, а пише, че плановият прием се спира до промяна на епидемичната ситуация. 
 
Плановият прием е спрян и в най-голямата спешна болница у нас "Пирогов", съобщава "24 часа".  В момента там тече преструктуриране, за да могат да се открият допълнителни легла за прием на пациенти с COVID. Още в неделя от лечебното заведение изпратиха информация до медиите, че от разкритите легла разполагат само с 2 свободни, които до края на деня бяха запълнени.
 
По-рано сутринта днес здравният министър Стойчо Кацаров обяви, че увеличените легла заради вълната от коронавирус няма да спрат плановата дейност на болниците. 

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени