Старша акушерка в "Майчин дом" получи първата ваксина на "Модерна"

Старшата акушерка София Йорданова в централна реанимация в "Майчин дом", бе първата ваксинирана с препарата на "Модерна" срещу коронавирус.

Старшата акушерка в "Майчен дом" София Йорданова получи първата ваксина на "Модерна"
Старшата акушерка в "Майчен дом" София Йорданова получи първата ваксина на "Модерна" Източник: Dir.bg

Тя е и началник на отделението за лечение на болни от коронавирус там. В "Майчин дом" са изразили желание да бъдат ваксинирани с препарата на "Модерна" около 200 човека. А над 400 души са готови да с еваксинират с различните ваксини. 
"Чувствам се прекрасно, направих най-добрия избор за себе си. Нямам никакви притеснения, сложих филтър межд усебе си и заразата", каза София Йорданова. 

Тя препоръча на всички да последват нейния пример.

"Аз съм медицинско лице и съм наясно с последиците - оказа се, че няма такива. Надявам се населението да разбере това", каза още старшата акушерка.
Ваксината на "Модерна" е в две дози, които се поставят през 28 дни. Предимството е, че тя се съхранява доста по-лесно от тази на "Пфайзер" и "Бионтех". 

Още от "Здравеопазване"

Премиерът Главчев възложи на ДАНС проверка и даде на прокуратурата казуса с болницата "Мама и Аз"

В сигнала до прокуратурата Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени