Стойчо Кацаров през април 2021 г.: Сертификатът е класически пример за непряка дискриминация

Ако имунизираните продължават да заразяват, значи ваксините не работят, твърди тогава Кацаров

Стойчо Кацаров
Стойчо Кацаров Източник: Facebook

"Ако се изисква сертификат за имунизация за пътуване или за постъпване на работа, това е класически пример за непряка дискриминация".

 

"Ако имунизираните продължават да заразяват, значи ваксините не работят"

 

От Дарик радио припомнят тези тези, изразени  през април 2021 г. от настоящият здравен министър Стойчо Кацаров. Тогава той се изявява като председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването.

 

Тогава Кацаров бе категоричен, че ако сертификат за ваксиниране се изисква за пътуване и още повече - за работа, това е класически пример за непряка дискриминация и създаване на предпоставка за отнемане на права. 

 

"Ако сертификат за ваксиниране се изисква за пътуване, както Европейската комисия обсъжда, а още повече пък за работа, това е класически пример за непряка дискриминация – създаване на предпоставка за отнемане на права. Цялата тази история с коронавируса повлия много на психиката на хората и на обществените отношения. В един момент този процес става неконтролируем и хората започват да го поставят като условие – като прокажените, едно време – това е психологически феномен," каза тогава пред Дарик д-р Стойчо Кацаров.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени