Стойчо Кацаров със скандално признание: Уреждам с легла в болница мои близки с коронавирус

Накрая той призна, че ситуацията е критична

Стойчо Кацаров
Стойчо Кацаров Източник: МЗ

Скандално признание направи в сряда сутрин министърът на здравеопазването, назначен от Румен Радев, Стойчо Кацаров. "Мои близки ме търсят лично да им намирам легла. Намерил съм им, защото още има легла", обяви той пред bTV. Наглостта на Кацаров очевидно намираше увереност в разбирането му, че така защитава тезата, че болниците не са препълнени – нещо, което се опровергава от всички останали говорители по темата.

 

"Ако продължаваме да настаняваме по 1000 души в болница всеки ден, до 10 дни ще изчерпаме капацитета на системата. Това е ситуацията в страната", каза Кацаров. Накрая той призна, че ситуацията е критична.

 

"Ситуацията е критична. Народът ни е изправен пред огромно изпитание, като повечето хора не си дават сметка за мащаба на бедствието. Вчера и днес имаме по 5000 новозаразени. От тези 10 000, около 1000-1500 ще са в болница в другата седмица. От сегашните хора в болница, всеки седми умира", каза Кацаров.

 

По думите му другата алтернатива за справяне със заразата е пълен локдаун. Ако мерките със зеления сертификат не помогнат, ще бъде въведен и такъв.

 

"Зеленият сертификат се прилага в цяла Европа и дава възможност на хората да работят и да общуват", каза Кацаров. "Тези мерки ще важат докато не преценим, че дават резултат. Ако не дават, ще се мине към следващата мярка", каза Кацаров.

Още от "Здравеопазване"

Премиерът Главчев възложи на ДАНС проверка и даде на прокуратурата казуса с болницата "Мама и Аз"

В сигнала до прокуратурата Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени