СЗО: Всеки десети човек в Европа ще си зарази с COVID-19 до края на седмицата

Само преди две седмици общият брой на регистрираните смъртни случаи от COVID-19 в 53 държави в региона надхвърли 1,5 милиона

COVID - 19
COVID - 19 Източник: Zonanews
Всеки десети човек в европейския регион на СЗО ще бъде заразен с COVID-19 до края на тази седмица. Това заяви регионалният директор на организацията Ханс Клюге на брифинг, съобщава БГНЕС.
 
"Миналия месец предупредихме, че до началото на 2022 г. може да бъдат загубени още половин милион живота, ако не предприемем спешни действия. Мина месец и още 120 000 души починаха, а регионът прибави още 10 милиона случая на COVID-19. До края на тази седмица всеки десети човек в европейския регион ще бъде заразен с COVID-19, което ще бъде потвърдено с лабораторни тестове. С наближаването на края на годината и сезона на отпуските регистрираните смъртни случаи, дължащи се на COVID-19, са достигнали високо ниво от около 4100 смъртни случая на ден, което е два пъти повече от 2100 смъртни случая на ден в края на септември 2021 г.", каза още Ханс Клюге.
 
Само преди две седмици общият брой на регистрираните смъртни случаи от COVID-19 в 53 държави в региона надхвърли 1,5 милиона.
 
"Процентът на регистрираните случаи се е увеличил във всички възрастови групи, като най-високият процент е във възрастовата група от 5 до 14 години", обясни Клюге.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени