Уволниха шефа на "Пирогов"

За нов директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" е назначен проф. Иван Поромански

Проф. Асен Балтов
Проф. Асен Балтов Източник: УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"
Служебният здравен министър Стойчо Кацарски е отстранил проф. Асен Балтов от директорското място в "Пирогов". В прессъобщението на МЗ като причината за отстраняването е посочена проверка от страна на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), която е "показала нарушения в размер на над 1 млн. лева". 
 
В позиция на Българския лекарски съюз (БЛС) по проверките на НЗОК е записано, че болници в страната трябва да връщат пари на Касата по "формални причини", сред които са посочени и "неспазен алгоритъм на лечение". "Ставаме свидетели на опит за възстановяване на суми за период, в който колегите лекуваха и се грижеха предимно за пациенти с Covid-19", категорични са от съсловната организация.
 
За нов директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" е назначен проф. Иван Поромански – началник Клиника по гнойно-септична хирургия на болницата.
 
 

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени