В Русия вече над 130 хил. починали от COVID-19

Броят на така наречените активни случаи, тоест пациенти, които се лекуват, се е увеличил до 331 122 души

Руската ваксина срещу коронавирус "Спутник V"
Руската ваксина срещу коронавирус "Спутник V" Източник: TopCor

Още 546 души са починали от коронавируса (COVID-19) през изминалото денонощие в Русия срещу 440 починали вчера, като това е максимум от 11 февруари насам. Това показват данните на руския оперативен щаб за контрол на заразата, съобщава ТАСС. От началото на епидемията в Русия са починали 130 347 души. Условната смъртност от инфекцията (окончателната може да се определи едва след края на епидемията) се е увеличила до 2,44%.

 

Русия се нарежда на шесто място в света по брой жертви по време на пандемията след САЩ, Бразилия, Индия, Мексико и Перу. Броят на официално регистрираните заразени с коронавируса се е увеличил с 16 715 през последните 24 часа срещу 17 378 заразени вчера, с което общият брой на заразените от началото епидемията в Русия достигна 5 350 919 души. Русия се нарежда на шесто място в света по брой заразени по време на пандемията след САЩ, Индия, Бразилия, Франция и Турция.

 

През изминалото денонощие в Москва са регистрирани 6 555 заразени срещу 7 584 вчера. Броят на така наречените активни случаи, тоест пациенти, които се лекуват, се е увеличил до 331 122 души. Това е максимум от 4 март. Броят на възстановилите се след инфекция с коронавирус се е увеличил с 11 117 души през последното денонощие, което е максимумът от 20 март.

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени