Здравното министерство спря всички конкурси за директори на болници

Активни бяха конкурси за смяна на ръководствата на "Пирогов", ИСУЛ, инфекциозна болница "Проф. Иван Киров", педиатрията "Проф. Иван Митев", Националната кардиологична болница и др.

Министерство на здравеопазването
Министерство на здравеопазването Източник: Zonanews

Във връзка с появилите се въпроси в публичното пространство през последните дни и с цел да се пресекат всякакви спекулации, относно прибързани назначения, ръководството на Министерството на здравеопазването взе решение за отмяна на заповедите за провеждане на конкурси в определени лечебни заведения в страната, за което е уведомена и Агенцията за публичните предприятия и контрол, обявиха от институцията.

 

УМБАЛСМ
УМБАЛСМ "Пирогов" Източник: Zonanews

Активни бяха конкурси за смяна на ръководствата на "Пирогов", ИСУЛ, инфекциозна болница "Проф. Иван Киров", педиатрията "Проф. Иван Митев", Националната кардиологична болница, МБАЛ "Свети Наум", специализирани болници за рехабилитация, Национална болница за физикална терапия. В списъка е и най-голямото здравно заведение в България - университетската болница в Пловдив "Свети Георги", както и плевенската университетска болница "Георги Странски".

 

УМБАЛ
УМБАЛ "Царица Йоана"-ИСУЛ Източник: Zonanews

Мандатите на настоящите органи на управление на болниците изтичат по различно време през настоящата година. Водени от принципа за прозрачност и равнопоставеност на кандидатите по организиране на конкурсните процедури, същите ще бъдат преобявявани поетапно с по-дълъг срок за подаване на изискуемите документи, се казва в съобщението на МЗ.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени