Зеленият сертификат предизвика бурни реакции в парламента

ИТН: Зеленият сертификат убива бизнеса. ГЕРБ: Всеки без сертификат застрашава здравето на другите

Костадин Ангелов-3
Костадин Ангелов-3 Източник: БГНЕС
Депутатите обсъждат проект на решение за приемане на правила за дистанционно участие в заседанията на парламента на народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19.
 
С дискусиите за зеления сертификат караме гражданите да не искат да се ваксинират. Това каза от парламентарната трибуна Георги Свиленски от БСП, цитиран от Нова телевизия.
 
"Това, което се опитваме да направим, да поставим зелените сертификати като норма за влизане в парламента, само кара българските граждани да не се ваксинират. Дебатите работят в обратна посока. Предложението на министър Балтов е дискриминация", категоричен е той.
 
Тошко Йорданов беше категоричен, че зелените сертификати трябва да отпаднат изцяло, тъй като убиват бизнеса.
 
"Говоря от свое име, а не от името на парламентарната група. Един здрав човек, макар и неваксиниран, не е опасен за никого, за разлика от един носител на вируса. Зеленият сертификат трябва да се махне по принцип. Това е моето мнение", заяви той.
 
Бившият здравен министър Костадин Ангелов коментира, че хората без сертификат, непреболедувалите и неваксинираните поставят под риск живота и здравето на всички.
 
"Въвеждането на зелен сертификат при по-малко от 25% ваксинирани е дискриминационно отношение. Но дори децата ни, които ходят на училище имат сертификат. Тези, които нямат не ходят. Не е наша работа да преценяваме дали това е дискриминация или не, има си комисия по този въпрос", допълни Ангелов.

Още от "Здравеопазване"

Министър Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

Договорът за управление на УМБАЛСМ "Пирогов" изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени