Арестуван е шести човек от екипажа на кораба "Верила", пренасял наркотици за десетки милиони

Припомняме, че половин тон кокаин беше открит на борда на кораба

Корабът "Верила"
Корабът "Верила" Източник: БМФ

"Параходство Български морски флот" АД е информирано от властите в Ирландия, че продължава специализираната полицейска акция по претърсване на кораба "Верила", като към момента шестима членове от екипажа са арестувани. Това е посочено в официална позиция на дружеството, разпространена до медиите във Варна.

 

От ръководството на компанията отново изразяват готовност да окажат пълно съдействие на всички компетентни власти и органи за разкриване на обективната истина и изразяват надежда по отношение на виновните лица да бъде приложена цялата строгост на закона и те да изтърпят наложените им наказания. 

 

Вчера бяха арестувани петима мъже на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години на борда на кораба. Националността на шестия арестуван не се споменава, но на борда имаше 17 българи и един украинец.

 

Шестият мъж е на 32 години. Всички мъже са задържани от правителствената агенция "Гарда" в района на Лимерик. Те са арестувани за престъпление, свързано с внос на наркотици, като по закон се предвижда задължителна присъда "лишаване от свобода", ако пратката е на стойност над 13 000 евро.

 

Припомняме, че половин тон кокаин беше открит на борда на кораба "Верила", който е пътувал под малтийски флаг и е бил задържан в ирландско пристанище.

 

Корабът е собственост на Параходство "Български морски флот" и местните власти го разследват за предполагаем трафик на наркотици. Корабът е за насипни товари. Превозвал е зърно от Канада за Ирландия. На 8 декември е отплавал от канадското пристанище Хамилтън.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени