Дисциплинарно производство срещу прокурора Димитър Франтишек Петров

Проверка, разпоредена от Сарафов след ареста на телевизионния продуцент Нико Тупарев, установи, че през последните три години магистратът неоправдано е бавел дела

Димитър Франтишек Петров
Димитър Франтишек Петров Източник: БГНЕС

Прокурорската колегия на ВСС образува дисциплинарно производство срещу прокурора Димитър Франтишек Петров. Това стана по предложение на временно изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. 

 

Проверка, разпоредена от Сарафов след ареста на телевизионния продуцент Нико Тупарев, установи, че през последните три години магистратът неоправдано е бавел дела, не е осъществявал ефективно ръководство и надзор над разпределените му разследвания, без да натовареността му през този период да е била прекомерна. 

 

По повод разследването за длъжностно присвояване срещу Тупарев ревизията констатира заобикаляне на изискването за случайно разпределение на делата и задържане на телевизионния продуцент за 72 часа, без да е имало законово основание за това. 

 

Заради този случай Димитър Петров беше командирован в Районната прокуратура в Смолян. 

Още от "Закон и ред"

Калин Стоянов: Радев да не си приписва заслуги за Шенген! При неговия кабинет България бе блокирана

Преговорите за членство на България в Шенгенското пространство стартираха отново, след като под мое ръководство МВР и в частност Гранична полиция овладя мигрантската криза, пише бившият министър

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени