Калин Стоянов: Кирил Петков ми се молеше два дни да стана министър, сега ми иска оставката

Има такъв инцидент, по непотвърдена информация на борда на този кораб (пленен от йеменски бунтовници) има двама българи, единият от които е капитан, коментира вътрешният министър

Калин Стоянов
Калин Стоянов Източник: ПРБ

"До този момент оставката не ми е поискана от премиера, поискана ми е от Кирил Петков. Интересното е, че оставката ми е поискана от човека, който в продължение на два дни ми се молеше аз да стана министър на вътрешните работи". Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов по NOVA.

 

Единствено с Кирил Петков Стоянов е водил разговори и многократно е отказвал и се двоумял дали да приеме това предложение, каза още той. Петър Петров, един от заместник-председатели на ДАНС, е бил този, който е свързал Стоянов с Кирил Петков.

 

"След като приех предложението му, аз му заявих, че единственото, което желая е никой да не се намесва в дейността на МВР и да определя начина на работата", добави още Стоянов.

 

"Има такъв инцидент, по непотвърдена информация на борда на този кораб има двама българи, единият от които е капитан", коментира вътрешният министър, след като се получи информация, че има българи, които са пленени от йеменски бунтовници в Червено море. "В тясна комуникация сме с нашите партньорски служби, както и със службите на територията на България", добави още той.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени