КПКОНПИ започва проверка на действията на  Ваня Караганева, освободена от ДКК

Материалите от проверката по отношение на действията на изпълнителния директор на "Държавна консолидационна компания" ЕАД са изпратени на Софийска градска прокуратура

Ваня Караганева, ДКК
Ваня Караганева, ДКК Източник: Bgfundforwomen.org

КПКОНПИ – дирекция "Противодействие на корупцията", започва проверка на действията на освободения изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) Ваня Караганева, посочват в съобщение от комисията. Проверката е свързана и с други действия на висши длъжностни лица от обхвата на ЗПКОНПИ.

 

Проверката е във връзка с „публикувано прессъобщение на Съвета на директорите за освобождаване на Ваня Караганева от длъжността "изпълнителен директор". Публикуван е и пълният текст на протокола от заседанието на Съвета с мотивите за освобождаването й. Сочат се противозаконни действия, "които нанасят сериозни финансови щети на ДКК, съответно на държавата", пишат още от КПКОНПИ.

 

В ново съобщение от КПКОНПИ се казва, че материалите от проверката по отношение на действията на изпълнителния директор на "Държавна консолидационна компания" ЕАД са изпратени на Софийска градска прокуратура в рамките на оперативното взаимодействие между двете институции. Дирекция "Противодействие на корупцията" в КПКОНПИ е изискала документи от Съвета на директорите на "ДКК" ЕАД и от Министерството на икономиката.

 

Снети са обяснения от бившите членове на Съвета на директорите – Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска, от изпълнителния директор Ваня Караганева, както и от служебния министър на икономиката Даниела Везиева.

Материалите са изпратени на прокуратурата с оглед преценка на данни за извършени престъпления.

Още от "Закон и ред"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени