Престъпността вилнее - откраднаха джипа на Росен Плевнелиев пред очите на съпругата му Деси Банова

6 минути след кражбата - в 15,56 ч, крадците заглушават GPS сигнала до застрахователната компания

Деси Банова и Росен Плевнелиев
Деси Банова и Росен Плевнелиев Източник: Zonanews

Крадци откраднаха джипа на Росен Плевнелиев пред очите на съпругата му Десислава Банова от подземен паркинг в столичен мол, съобщи самата тя пред NOVA. Случката се разиграла в събота в МОЛ на Околовръстното в София. Около 15,45 ч Банова паркирала колата и вървейки към входа на МОЛ-а, чула сигнала за заключване на колата.

 

"Говорех по телефона, когато един мъж с огромна раница на гърба доста арогантно се бутна поне 3 пъти в мен. Може би, ако не говорех по телефона, щях да реагирам доста по-бързо, защото бях чувала за подобна схема. Влизайки, не видях мъжа да влиза в мола с мен, и усетих, че нещо се случва. Върнах се - видях го, че той се насочва към моята кола. И видях как тя се отдалечава и излиза от паркинга с друг шофьор", разказа Банова.

 

Бутайки се в мен, мъжът се опитва да прихване сигнала на ключа. Другото лице, което седи до колата, влиза в нея и потегля безпрепятствено, обясни схемата тя. Още на първата минута 112 бяха уведомени за кражбата. Потресаващо е, че това е четвъртия случай за последния месец в този мол. Абсолютно безнаказано и нагло, пред камерите, коментира Банова, цитирана от "24 часа". 

 

6 минути след кражбата - в 15,56 ч, крадците заглушават GPS сигнала до застрахователната компания и този до приложението в моя телефон, разказа още Банова. Последно видяла колата си на околовръстното. Дали тези хора не се ползват с чадър от по-високо, попита тя. Казали й, че е била следена. И останалите потърпевши били жени.

Още от "Закон и ред"

Двама българи са сред задържаните при мащабна полицейска акция в Европа срещу разпространяването на детска порнография

Задържаните са с хора различни профили, сред които бивш учител от Майот (отвъдморски департамент на Франция), унгарски педиатър, радиоводещ и туристи, пътували до Тайланд

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени