Съдът пусна Андре Токев предсрочно от затвора

От ефективната му присъда оставаха 2 месеца и 14 дни

Андре Токев
Андре Токев Източник: Скрийншот/YouTube

Шеф-готвачът Андре Токев ще бъде освободен предсрочно. Това е решил Софийският градски съд, след като преди месец Токев поиска да излезе от затвора, а делото беше образувано незабавно. Новата наложена мярка за шеф-готвача е "пробация".

 

Според съда той бил спокоен и балансиран. В поведението му не се наблюдавали враждебност и агресивност, което означавало, че няма зависимости, включително от алкохол.

 

"Лицето е изключително ерудирано и образовано, за да може да извлече поука и да коригира своето поведение", отбеляза съдията.

 

"Много добре съзнавам грешката си. Работя по 12 часа в затвора, показах ново ниво на готвене с оскъдни продукти. От 30 процента посещаемост в стола, сега тя е 80 на сто. Има огромни опашки за храна. Проведох много разговори с млади хора. Мисля, че всички тези неща допринесоха да се социализирам добре. Мисля, че съм готов да напусна затвора и да съм полезен на семейството си", каза шеф-готвачът в съда.

 

За да бъде пуснат предсрочно, Токев трябваше да е изтърпял поне половината от наказанието си, а от ефективната му присъда оставаха само 2 месеца и 14 дни.

 

Токев беше осъден за шофиране в пияно състояние. През януари съдът одобри споразумение между него и прокуратурата за ефективно наказание от седем месеца.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени