Съдът върна уволнения от Рашков Йордан Рогачев начело на пловдивската полиция

Защитата на Рогачев очаква МВР да обжалва определението на Административния съд в Пазарджик

Йордан Рогачев
Йордан Рогачев Източник: МВР

Административният съд в Пазарджик спря заповедта за временно отстраняване на старши комисар Йордан Рогачев от поста директор на пловдивската полиция. Това съобщи за Радио Пловдив адвокатът му Валери Пейчев. След подадена жалба да се спре изпълнението на заповедта, възстановяването на Рогачев е с определение на съда от 29 юни. Така изпълнението на заповедта за отстраняването на Йордан Рогачев се спира и той трябва да бъде възстановен на длъжността директор на ОД на МВР в Пловдив.

 

С решението на магистратите се връщат служебната карта, личният знак и служебното оръжие на висшия полицай. Припомняме, че старши комисар Йордан Рогачев беше отстранен заради дисциплинарно разследване срещу него и директорският пост пое официално неговият заместник Петър Тодоров. Това се случи след като болничният, в който беше Йордан Рогачев, изтече и той излезе в отпуск по бащинство до началото на ноември, за да полага грижи за малката си дъщеря.

 

Защитата на Рогачев очаква МВР да обжалва определението на Административния съд в Пазарджик. Последна инстанция е Върховният административен съд. А делото по същество за отстраняването на директора на пловдивската полиция започва на 12 октомври.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени