Скопие предаде на българската прокуратура документация за катастрофата

На българския екип са предадени ДНК-проби, необходими за идентификация на загиналите при тежкия инцидент, документация за автобуса, показания на свидетели

Скопие предаде на българската прокуратура документация за катастрофата
Скопие предаде на българската прокуратура документация за катастрофата Източник: ПРБ

Заместник-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов и следователят от Националната следствена служба Младен Петров получиха в македонската столица Скопие документацията, поискана с молба за правна помощ, във връзка с разследването на тежкия инцидент с автобус на АМ "Струма", съобщават от ПРБ.

 

Бисер Михайлов и Младен Петров се срещнаха с главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески. На съвместна пресконференция двамата изразиха съболезнования към близките на загиналите и съпричастност към болката им и увериха, че се работи интензивно и непрекъснато за провеждането на бързо и обективно разследване по случая, се казва в съобщение на държавното обвинение.

 

На българския екип са предадени ДНК-проби, необходими за идентификация на загиналите при тежкия инцидент, документация за автобуса, показания на свидетели и др. Предстои двама експерти от Института по съдебна медицина в Скопие да пристигнат в София с цел по-бързата идентификация на жертвите на инцидента.

 

Заместник-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов увери, че се проверяват всички версии и сигнали, свързани с инцидента на АМ "Струма". Той изказа благодарност на главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески, на ръководителя на Прокуратурата за борба с организираната престъпност в Северна Македония Вилма Русковска, на служители на министерства и експерти за съдействието им по случая и професионалната работа.  

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени