Спецпрокуратурата разследва депутат за пране на пари

Досъдебното производство е било образувано във връзка с проверка, извършена от КПКОНПИ

Прокуратура на Република България
Прокуратура на Република България Източник: ПРБ

Специализираната прокуратура е образувала разследване във връзка с евентуално извършено престъпление от страна на народен представител с инициали Л.И., каза за БТА говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Христо Кръстев.

 

Досъдебното производство е било образувано във връзка с проверка, извършена от КПКОНПИ, постъпила в прокуратурата в средата на юли месец.

 

Наблюдаващият прокурор е преценил че има данни за евентуално извършено престъпление по чл. 253 от НК - пране на пари. Единственият действащ депутат с тези инициали, според сайта на Народното събрание, е Лъчезар Иванов от групата на ГЕРБ-СДС. 

 

Без притеснения и готовност за пълно съдействие реагира депутатът Лъчезар Иванов на новината, че специализираната прокуратура е образувала разследване срещу него за пране на пари. Самият той научил от медиите, че е започнало такова разследване.

 

"За да има пране на пари трябва да има престъпна дейност, а аз няма от какво да се притеснявам. Това е един проект за имуномодулатор. Доста други хора трябва да бъдат разследвани за финансови злоупотреби", каза пред "24 часа" Иванов и добави, че не е викан на разпит. Единствено е ходил до антикорупционната комисия, за да предаде сам всички нужни документи.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени