Чалгарят Слави Трифонов най-сетне обяви имуществото си - 19 млн. лв. спестени и къща за 1,3 млн. лв.

Като източник е посочил "заплата, възнаграждения за авторски и сродни права и дивиденти"

Слави Трифонов
Слави Трифонов Източник: Zonanews

Солидно имущество и банкови влогове декларира чалга певецът и председател на ИТН Слави Трифонов, който най-сетне реши да спази закона и да ги декларира пред Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси и незаконно придобито имущество.

 

Като лидер на политическа партия и като избран за депутат той е задължен да го прави, но досега спестяваше информацията под предлог да запази личния си живот. Чалга певецът разполага с налични над 1 млн. лв., суми от над 9 млн. лв. в банки и други 9 млн. от акции.

 

Като източник е посочил "заплата, възнаграждения за авторски и сродни права и дивиденти". От декларацията му става ясно, че има акции в три дружества - за 299 940 лв. в "Алт Плеър" АД, за 9 096 967 млн. лв. в "Седем-осми" АД (това дружество е посочил и като месторабота като изпълнителен директор) и в "Сет 666" за 50 000 лв. Слави Трифонов се е сдобил и с къща за 1,3 млн. лв., чиято разгъната площ е 916 кв. м. Произходът на средствата е "ликвидационен дял".

 

Продал е парцел от 3740 кв. м в с. Тодорово за 10 000 лв. Има заем от 5760 лв., а като годишна данъчна основа от трудови доходи е посочил сумата от 210 826 лв. Всичко това е декларираното за 2022 г. През 2021 г. и 2022 г. на Трифонов са издадени актове за установяване на административно нарушение - неподаването на декларация.

 

За миналата година има и наказателно постановление, че не спазва закона и му е наложена глоба, но КПКОНПИ не обяви каква е тя. В началото на тази година, малко преди предсрочните парламентарни избори през април, лидерът на ИТН обеща най-сетне да представи с какви финанси и имоти разполага.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени