След протест под прозорците на МРРБ: Изплащат 9 млн. лв. на "Автомагистрали – Черно море"

Фирмата има да получава 36 млн. лв. за ремонта на АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора

Комитова и Граматиков пред МРРБ
Комитова и Граматиков пред МРРБ Източник: bTV

На "Автомагистрали – Черно море" ще бъдат изплатени 9 млн. лв. до края на седмицата. Това обяви зам.-министърът на регионалното развитие Валентин Граматиков след преговори с браншовия синдикат на пътните строители, цитиран от bTV. Фирмата има да получава 36 млн. лв. за ремонта на АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора.

 

Нейни работници излязоха на протест под прозорците на Министерството на регионалното развитие (МРРБ). Те направиха и опит да нахлуят в министерството. "Търсим начин плащането да се случва и се натъкваме на документи, които го ограничават, макар парите да са осигурени", опита се отново да прехвърли вината върху предишните управляващи Граматиков. Той уточни, че ще има и второ плащане скоро, което ще е малко под 9 млн. лв.

 

При протестиращите слезе и министърът на регионалното развитие Виолета Комитова, която продължи с опорките срещу правителството на ГЕРБ и каза: "Не съм спирала да мисля за нито една от фирмите, които са работили по пътищата на България. Натъкнахме се на много проблеми, може би и заложени капани от предишните управляващи".

 

Тя се ръкува с част от работниците. С това протестът за днес приключи. В протеста участваха и представители на строителната фирма "ИСА 2000". Те имат да получават пари също за ремонт на АМ "Тракия", но в района на Чирпан. С тях също ще има споразумение, уточни Комитова.

Още от "Бизнес и финанси"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени