УС на ББР опроверга министър Петков: Изисканата информация е предоставена на Одитния комитет

По-рано днес служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви обратното

Българска банка за развитие
Българска банка за развитие Източник: Zonanews

Управителният съвет на Българската банка за развитие е предоставил подробна финансова информация на членовете на новия Одитен комитет. Това се казва в  съобщение  на Управителния съвет на банката.

 

По-рано днес служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви, че Управителният съвет на Българската банка за развитие е направил отказ към Одитния комитет да предостави информацията за кредитните досиета.

 

В допълнение, банката е направила запитване за правата на достъп на Одитния комитет във връзка с предоставянето на информация за кредитни експозиции на банковата група, представляваща банкова и търговска тайна, до Комисията за публичен надзор на регистрираните одитори и Българска народна банка.

 

Правомощията на Одитния комитет са публикувани в официалната интернет страница на ББР. С цел прозрачност и до приемане и вписване по надлежния ред на проекта за промени в Устава на банката, предложен от министъра на икономиката, ББР ще спазва изискванията, предложени в новия документ, като кредитирането ще се ограничи до експозиции към един клиент или група свързани клиенти, чийто размер не надхвърля сумата от 5 000 000 лева. Това ограничение не се прилага за кредитни институции.

Още от "Бизнес и финанси"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени