Облачно време с превалявания, температурите падат

Максималните температури ще са 8°-11°

Облачно, дъждовно време
Облачно, дъждовно време Източник: Depositphotos

Днес ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи от дъжд. На места в Източните Родопи и в югоизточните райони валежите ще са значителни по количество. Ще духа умерен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 6°. Максималните ще са между 8° и 13°, в София - около 10°.

 

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд и с намалена видимост. Следобед главно по южното крайбрежие ще завали дъжд, на места и с по-значителни количества. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 8°-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1600 m – от сняг. На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 m ще е около 4°, на 2000 m - около 0°.

 

През следващите дни ще се задържи предимно облачно. В сряда валежите ще отслабнат, а в много райони временно ще спрат. В четвъртък от запад отново ще завали и вероятността за значителни валежи отново се повишава. Вятърът ще е до умерен от североизток. Температурите ще се понижават.

 

Със застудяването в четвъртък следобед и през нощта срещу петък на места в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг. В петък преди обяд все още на места ще има слаби превалявания от дъжд и сняг, но в следобедните часове в повечето райони ще спрат.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени