Започна първият Ковашки събор в Асеновград (ВИДЕО)

А на сцената в Градския парк продължава детският празник

 Започна първият Ковашки събор в Асеновград
Започна първият Ковашки събор в Асеновград Източник: Община Асеновград

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално първият Ковашки събор. Дори той лично облече работна престилка и ръкавици и показа на присъстващите в Градския парк, че с желание и упоритост всеки може да се научи на ковашката професия.

 

 

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев лично облече работна престилка и сложи ръкавици
Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев лично облече работна престилка и сложи ръкавици Източник: Община Асеновград

Д-р Грудев благодари на майсторите, че са избрали Асеновград за домакин на първото по рода си събитие в страната, от такъв мащаб. И ги увери, че и занапред община Асеновград ще прави всичко възможно за да подкрепи затвърждаването на този събор, като част от културния календар на града, а провеждането му да се превърне в традиция.

 

 Започна първият Ковашки събор в Асеновград
Започна първият Ковашки събор в Асеновград Източник: Община Асеновград

Ковачите, от своя страна, връчиха на кмета благодарствено писмо, с което изразяват своята признателност и искрена благодарност за подкрепата и личното съдействие на градоначалника. Една от целите на първия ковашки събор в Асеновград е да се съхранят и предават на бъдещите поколения занаятчийските умения и традиции, казват организаторите.

 

Днешният предпразничен ден в Градския парк продължи с много изненади за най-малките посетители - танци, песни, парад на приказните герои и още куп интересни дейности. Събитията продължават през целия ден днес. А утре Асеновград ще чества своя празник с още по-богата програма, която може да откриете ТУК.

 

ВИДЕО от събитието може да гледате ТУК.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени