Атанас Атанасов подаде оставка като председател на Комисията за контрол над службите за сигурност

Тя е отговор на изявлението на Бойко Борисов, че е против сливането на СВР с ДАР

Атанас Атанасов, ДБ
Атанас Атанасов, ДБ Източник: Zonanews

Народният представител от ПП-ДБ Атанас Атансов е подал заявление, че се оттегля като председател на парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, става ясно от съобщение на пресцентъра на Народното събрание.


В началото на есенната сесия на Народното събрание беше обявено, че съгласно парламентарния правилник, Атанасов поема председателството на комисията за контрол над службите.

 

По непотвърдена информация оставката на Атанасов е в отговор на изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че е против сливането на Службата за военно разузнаване (СВР) с Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР).

 

"Аз лично считам, че не трябва да се разделят службите", коментира вчера Борисов.

Още от "България"

Родителите на Филип: Съдиите и прокуратурата са на страната на убийците. Не очаквахме убиецът на сина ни бъде освободен

Бащата на Филип посочи, че делото е седяло "на трупчета" цяла година преди да излезе резултатът от кръвната проба на мъжът, блъснал сина му на пешеходна пътека

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на правосъдието: Няма правова държава без свободна и независима адвокатура

Важно е в тези дни, когато виждаме мрежите на влияние в съдебната система и прокуратурата, стигнали на високи нива, адвокатурата да е достатъчно взискателна към своите представители, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени