ДАНС започва проверка на твърденията за незаконно подслушвани политици

По думите на Атанас Атанасов, незаконното подслушване е било извършвано от дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, както и от ДАНС и ГДБОП

ДАНС
ДАНС Източник: Pinterest

В ДАНС е разпоредена вътрешна проверка във връзка с твърдения в медиите за неправомерно използвани от СРС спрямо политици, съобщават от агенцията. Политически лица, включително и водачи на листи, противници на ГЕРБ, са били подслушвани на предходните избори, обяви днес съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов. По думите на Атанасов, незаконното подслушване е било извършвано от дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, както и от ДАНС и ГДБОП.


Според бившият комунистически прокурор в Разград Атанасов, той и другият съпредседател на Демократична България Христо Иванов са били подслушвани от различни служби. Според информацията на Атанасов придобитите с тези СРС-та материали, дешифрирани на хартия, миналата седмица са унищожени във "Вътрешна сигурност". Все пак имало две места, на които няма как да няма следа за СРС-тата. Едното е в съда, където се съхранява регистър на разрешенията за прилагане на СРС-та, а другото място е в ДАТО и ДАНС, която има самостоятелно звено за прилагане на СРС, казва Атанасов, който е бивш началник на Националната служба "Сигурност", която по негово време беше превърната в истинска политическа полиция, аналог на някогашната ДС. 

Още от "България"

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени