Деница Сачева: Вариант е правителство на споделената отговорност с ограничен мандат

Деница Сачева: Вариант е правителство на споделената отговорност с ограничен мандат

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: Zonanews

Изненада ни подхода на ПП-ДБ, а не правителството, защото това не е начинът да си говорят партии. Трябва да има баланс на интересите на всички граждани, а не да дърпат властта към себе си. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева пред bTV.

 

 Ние не приемаме тяхната оферта изпълнителната власт да принадлежи на ПП-ДБ, а парламентарния контрол да е у нас, защото това е конституционно право на всяка политическа партия.

 

Те нямат друга партия, с която могат да работят. Единствените, които говорят и работят с тях сме ние. В този смисъл цялото това самочувствие, самодоволност, самодостатъчност, мания за абсолютна власт, стремеж към лично кариерно развитие на конкретни личности от ПП, вече стана прозрачно за всички български граждани, обясни Сачева.

 

Тя добави, че разговорите ще продължат като една от темите ще е тази за подкрепата на кабинет от личности. Това са хора с безупречна професионална биография, хора, които имат експертиза, притежават политически усет и биха могли да бъдат консенсусни в тези сложни времена. Ние трябва да продължаваме с това разделение и омразата, защото те се превърнаха в спирачка за благосъстоянието на хората, коментира още Сачева.Такова правителство може да има ограничен мандат.

 

Те смятат, че са ни направили услуга, че са ни представили собствена законодателна и управленска програма, която ние сме приели. Всичко това абсурдно. Приоритетите за България са ясни и те не принадлежат на "Продължаваме промяната", каза още Сачева.

 

Тя беше категорична, че първият мандат още не е връчен и има варианти за съставяне на правителство. Ние продължаваме да мислим, че най-добрият вариант е първите две партии да съставят правителство, но може да има правителство на споделената отговорност - от всички партии, може да има и правителство на малцинството на ГЕРБ, те стоят на масата. Всички те ще се разгледат преди да стигнем до избори, каза още Сачева. 

 

Ние търсим баланс и проявяваме уважение към избирателите на ПП, не се опитваме да доминираме и да покажем превъзходство. При тях срещаме обратното - стремеж всичко да се опакова с розова панделка и да се покаже пред обществото и да се създаде зрителна измама, че те са първи и определят законите и дневния ред. Това е един опит да заблудят своите избиратели, но мисля, че подценяват своите избиратели, обясни още Сачева. 

 

Нови избори е най-неблагоприятният вариант за всички граждани, каза още Сачева.

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени