Древната комунистическа номенклатура Цветозар Томов: В деня на изборите ще има опити за саботаж

От ЦИК обявиха, че сесията за гласуване с машина е 5 минути

Цветозар Томов и Росица Митева
Цветозар Томов и Росица Митева Източник: Facebook

ЦИК не може да предотврати масови саботажи с машинното гласуване на изборите. Това заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Той добави, че това е работа на органите на МВР.

 

"Доколкото виждам от това как върви предизборната кампания, опити за саботаж на изборите ще има. Ще има опити за саботаж в секционни избирателни комисии, ще има в районни избирателни комисии, има такива опити в самата Централна избирателна комисия. Такава е обстановката и тя никак не е лесна, но ние сме поели отговорността да се справим", каза на пресконференция днес древната комунистическа номенклатура Цветозар Томов.

 

Очаква се машините за гласуване да пристигнат в началото на другата седмица, а в момента в процес на отпечатване са хартиените бюлетини за изборите на 11 юли, допълни Росица Матева. "Ще бъдат отпечатани 7 408 500. Трябва да бъдат осигурени за всяка секционна избирателна комисия толкова бюлетини, колкото са избирателите по избирателни списъци", съобщи тя.

 

От ЦИК обявиха, че сесията за гласуване с машина е 5 минути. Затова при забавяне, т.е. след втората минута, избирателят ще може да получи помощ от член на секционна комисия, обясни говорителят на ЦИК Росица Матева.

 

По думите й извън страната ще има 4 021 машини в 273 секции. В страната ще има в 9 401 СИК, като в 700 от тях ще има поставена и втора машина. Тя акцентира, че секционните избирателни комисии трябва да следят при забавяне по време на гласуване, да се интересуват има ли затруднение. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени