Емилиян Гебрев: Има връзка с геополитическата обстановка и взривовете в оръжейните складове

Гебрев приветства проверките на частните и държавните оръжейни предприятия в цялата страна и добави, че това в сектора се чака от около 12-14 години

Емелиян Гебрев
Емелиян Гебрев Източник: БНТ

Саботаж и посегателство - това са основните версии за пожара в оръжейния склад край Карнобат. Той  е собственост на Емилиян Гебрев. Помещението, в което е избухнал огънят, е изгоряло напълно. Няма пострадали.

 

Има камери и електронна система. И преди година камерите бяха иззети от разследващи и прокуратура, но и до ден днешен не знаем какво е станало, въпреки настояванията ни. Това каза пред BTV собственикът на горелите складове Емилиян Гебрев. Той поясни, че е хубаво да се знае всичко около случилото се, за да се вземат превантивни мерки.

До този момент на 80% нещата се припокриват с миналогодишната експлозия, обясни още Гебрев.

 

Според охранители, били на смяна в нощта на пожара, огънят е тръгна отвън, каза още той. Засега районът остава отцепен от съображения за сигурност. Вероятно в сряда сапьори и разследващи ще влязат, за да се уверят, че няма невзривени боеприпаси и да уточнят какво се е случило.

 

Гебрев смята, че има връзка с геополитическата обстановка и взривовете в оръжейните складове. Охраната на нашите обекти, с която ние разполагаме, са до оградата. Всичко, каквото е било необходима, ние ще предприемем и сме предприели, но от оградата навън - това е държавата. Ние нито имаме танкове, нито имаме войска и т.н., каза той.

 

Гебрев приветства проверките на частните и държавните оръжейни предприятия в цялата страна и добави, че това в сектора се чака от около 12-14 години. Опасност за населението в района на взривовете в Карнобат няма, каза собственикът на горелия склад.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени