ЕМКО и Емилиян Гебрев опровергават публикация на "Ню Йорк Таймс"

"Ню Йорк таймс" заедно със CNN, "Вашингтон пост" и още няколко левичарски медии беше години наред флагман на най-отвратителна кампания с фалшиви новини

Емилиян Гебрев
Емилиян Гебрев Източник: Скрийншот/You Tube

В обширна публикация от вчера в. "Ню Йорк Таймс" твърди, че българският бизнесмен Емилиян Гебрев за пръв път признал, че "след анексирането на Крим от Русия е внасял оръжие в Украйна". Според фейк публикацията на левичарският вестник - "Москва научила за това и притиснала проруски настроени членове на българското правителство да блокират тези доставки".  В позиция изпратена до медиите днес ЕМКО и Гебрев опровергават на 100 процента изпълнената с неистини публикация на едно от най-левите и фейк издания в САЩ. "Ню Йорк таймс" заедно със CNN, "Вашингтон пост" и още няколко левичарски медии беше години наред флагман на най-отвратителна кампания с фалшиви новини срещу най-антируския американски президент през последните 30 години - Доналд Тръмп, докато го обвиняваха в обратното.

Ето и целият текст на позицията на ЕМКО:

Последните разкрития за терористичната дейност на агенти на руските специални служби на територията на Чехия през 2014 г. създадоха медийна среда, в която сред фактите се промъкват и всякакви предположения и неверни хипотези.

Както заявихме в съобщенията си до медиите съответно от 19 и 20 април т.г., предположението, че има връзка между взривовете в Чехия и някакви търговски отношения на ЕМКО с Украйна се опровергава от наличните документи. Няма такава връзка.

Досега е безспорно установено единствено това, че едни и същи агенти на едно и също подразделение на ГРУ, както се твърди в медиите - отряд 29155, са били причастни към терористична дейност в Чехия през 2014 г., в България през 2015 и във Великобритания през 2018 г. Съществуват редица хипотези за причините и мотивите зад тази терористична дейност.

Що се отнася до случая с т.нар. "Български Новичок", а именно опита за покушение срещу 3-ма български граждани, разследването отдавна е на практика спряно от българската прокуратура, след многократни опити то да бъде заметено, насочено в други посоки или просто забравено. Обясненията за това тепърва предстоят.

В статия на в. "Ню Йорк Таймс" от 24 април 2021 г. отново се правят внушения за възможна "украинска връзка" около опита за убийство на тримата български граждани и взривовете в Чехия. Цитират се неназовани "украински" източници, според които, цитат "за да се попречи на руски симпатизанти в българското правителство да блокират доставките (за Украйна), сандъците с муниции са били маркирани да изглеждат като че ли са предназначени за Тайланд", край на цитата. Това твърдение не отговаря на истината.

Във връзка с горното и с цел установяване на фактическата истина, журналистът Майкъл Шуърц е поканен лично да се запознае с цялата документация по случая.

Ползваме са от случая да напомним, че за пострадалите през 2018 г. от химическата атака в Солсбъри г-н Скрипал и неговата дъщеря не е известно да имат нещо общо с Украйна.

Добре би било да се напомни също, че и до днес не е известно дали са разследвани взривовете в България на 21 март и 15 април 2015, които също нямат нищо общо с ЕМКО". 

 

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени