ГЕРБ: Разследван ли е за ДДС измами в особено големи размери назначеният за изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" Борис Михайлов

Тома Биков разкри, че през 2008 срещу лицето Борис Давидов Михайлов е внесен обвинителен акт за данъчни измами

Томислав Дончев и Тома Биков
Томислав Дончев и Тома Биков

На извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ кандидатите за народни представители Томислав Дончев и Тома Биков представихе крайно скандална информация и зададоха един-единствен въпрос. Тома Биков разкри, че през 2008 срещу лицето Борис Давидов Михайлов е внесен обвинителен акт за данъчни измами. Обвинителният акт е бил срещу него и още 6 човека. "Обвинението е за участие в ОПГ, действала в периода 2001-2004 гг. Лице със същите три имена е било задържано за източване на 15 милиона ДДС през 2004 г.", разкри Тома Биков.


"Въпросното лице е било задържано в качеството му на директор на Данъчно управление в столичния район "Овча купел". Разследващите тогава са установили, че организираната престъпна група, част от която е било лицето със същите имена, е плащала на лица да регистрират фирми с фиктивна дейност на тяхно име", продължи с разкритията той. 

 

След това новите еднолични дружества са издавали фалшиви фактури за фиктивно извършени сделки по внос на стоки от различен характер. Така фирмите са напомпвали фиктивното ДДС от фиктивни сделки, след което са подавали молби за въстановяване на данъка от държавата. За да улеснят схемата за източване на ДДС, групата е вербувала данъчни служители, които са издавали неверни документи. Тогава разследващите полицаи установяват, че дружествата са кухи фирми, с несъществуващи адреси. След което, по класическа вече схема, фирмите са били прехвърляни на лица с нисък социален статус", подробно обясни схемата Тома Биков.

 

"Аз днес имам само един въпрос - лицето Борис Михайлов разследван ли е, арестуван ли е, съден ли е за данъчни измами. Това същият Борис Михайлов ли е, който на 10 юни т.г. е назначен за изпълнителен директор на ДФ "Земеделие"?".

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени