ГЕРБ се регистрира в ЦИК

Даниела Дариткова: Нашият апел е за масово участие в изборите

Даниела Дариткова и лидерът на СДС Румен Христов
Даниела Дариткова и лидерът на СДС Румен Христов Източник: ПП ГЕРБ

"Имаме воля да градим България и да постигаме видими резултати. Нашата рецепта за успех е: работа, работа, работа. Нашият апел е за масово участие в изборите. В момента се обобщават номинациите в листите за кандидат-депутати на структурите и до края на следващата седмица ще има яснота относно окончателните състави на листите", съобщи Даниела Дариткова след като бяха входирани документите за регистрация на коалицията ГЕРБ-СДС в ЦИК.

 

"Не трябва да допускаме прокремълската БСП и нейните сателити във властта", заяви лидерът на СДС Румен Христов и обясни, че целта на тези избори е да се обедини десния вот, защото ГЕРБ-СДС е категорично проевропейска и пронатовска формация.

 

"Има държави, които са в много тежък локдаун. Ние действаме така, че хората да могат да стигнат до изборните секции. Важно е бюлетините да бъдат изпратени до секциите. Българската държава прави всичко възможно сънародниците ни зад граница да могат да участват в изборите", отговори Георг Георгиев, заместник-министърът на външните работи на журналистически въпрос за гласуването в чужбина.

 

Цветомир Паунов беше категоричен, че структурите на ГЕРБ са готови за изборите: "Коалицията между най-голямата партия и най-старата дясна партия ще бъде успешна.". Той не коментира възможни коалиции преди вотът да е ясен, но категорично определи БСП като свой опонент.

 

Изборите за нов парламент са на 4 април.

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени