Христо Иванов остава в коалицията, подкрепя Бойко Рашков за КПКОНПИ

Христо Иванов призова ИТН да се върнат на масата на преговорите

Христо Иванов
Христо Иванов Източник: Zonanews

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че на този етап обществото не било готово за нови избори и държавата нямала нужда от тях. 

"Вероятно всеки е искал да сложи край на коалицията, но това не слага край на агонията. Защото това, което липсваше в изказването на г-н Трифонов, е какво следва оттук нататък за страната. Не за нас, не за един или друг, които сме участници в тази постоянна драма. Какво следва? Тласкаме България към избори, към хаос, към управление с плаващи мнозинства? Ако човек сериозно се отнася към това да представляваме хората, които са ни избрали, ние сме длъжни първо да си отговорим на този въпрос: "Какво следва оттук нататък?" и като видим, че следва само още повече агония, да седнем на сериозен разговор", коментира коминтерновският наследник.

Освен това той прогнозира, че ще дойде още по-лош парламент от този.

 

"Да, може би коалицията трябва да преосмисли много неща за това как работи. Мисля, че всички сме съгласни. Но твърдя, че нямаме право да тласкаме страната към още повече хаос. Надявам се и вярвам, че колегите от ИТН ще разберат, че не могат направят такава крачка и да се върнат на масата на разговори. Това е моят призив. Все още не е изтекло времето", добави той.

 

Иванов подчерта, че остават в коалицията, макар и без ИТН, освен това са готови да подкрепят и Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ.

 

 

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени